Heel erg goed nieuws!!!!

Eindelijk weer een nieuwe ijslander voor mij (Vera).
Het is even erg stil geweest op deze website. Het ging ook niet allemaal “voor de wind” met het vinden van een nieuw paardje. Ik ga u er ook verder niet mee lastig vallen, want wat ik nu kan vertellen is veel leuker! Op 5 december zag ik op facebook bij “ijslandse paarden te koop” een advertentie met een foto van een prachtige ijslander! Mijn hart smolt en ik kon niet wachten om te gaan kijken, zou hij echt zo leuk zijn als in de advertentie beschreven???
De advertentie:
Litli-Skjóni frá Hofi is een bruinbonte ruin uit 2007, geboren op IJsland en als jaarling naar Nederland gekomen.
Skjóni heeft een top afstamming, moeder is eerste premie gekeurd (8.12) en heeft als zesjarige op de landsmót gelopen, vader is een eerste premie zoon (8.16) van Gustur frá Hóli (8.57 erepremie voor nakomelingen).
Zijn jeugd heeft hij doorgebracht in de Poolse heuvels, daarna heeft hij vanwege zijn fijne karakter en goede gangenaanleg drie jaar in Polen gedekt. Inmiddels gaat hij als ruin door het leven en dit bevalt hem prima. Hij past zich makkelijk aan, kan bij jonge hengsten, ruinen en merries gehouden worden.
Skjóni is een vijfganger (telgang aanwezig maar niet veel getraind) met veel taktzuivere tölt, ruime stap en draf en goed gesprongen galop. Hij zit uiterst comfortabel en is heel betrouwbaar in het verkeer, het bos, het trailerladen, bij de tandarts (is vorige maand nog behandeld), de hoefsmid, andere dieren en op stal.
Skjóni is een stoer en dapper rijpaard, aangenaam oplettend, met prettig voorwaarts temperament. Hij is zowel alleen als in de groep te rijden.
Hij loopt nog lang niet aan de grens van zijn kunnen en kan zeker in de lichte sportklasse meedoen. De kwaliteit van zijn gangen biedt nog veel ruimte voor verdere training.
Zijn stokmaat is 137cm.
Hij heeft eczeem wat met een deken en af en toe wat smeren goed te controleren is.
Staat op dit moment rondom op 8 mm ijzers maar loopt ook probleemloos op blote voeten.
Foto's en filmpjes zijn gemaakt op 4 december dit jaar................

En toen ging alles heel snel, ik ben met Pien gaan kijken en daarna met Koos; Pien en ik kennen de eigenaar van een culinair weekend, dat is natuurlijk ook heel fijn en vertrouwd, en Skjóni werd voor de eigenaar verkocht door een alleraardigste deskundige instructrice die mij alle tijd en rust gunde om alles goed te overdenken en uit te proberen. Dank je wel Maartje, dat was echt heel erg fijn! Geen volgende hijgende kopers in je nek, op je gemak beslissen, het is niet niks, maar een beslissing voor jaren en jaren.

En nu staat Skjóni alweer vanaf 23 december bij ons op de paddock. Een geweldig paard met een gouden karakter. Ik zal niet teveel opscheppen want dat ga ik de komende tijd heel regelmatig doen.
BLIJ!!!!!
IMG_9702[1]

IMG_9700[3]